Det kræver jævnlig pleje, hvis du vil holde din græsplæne sund og frodig hele året. Her får du tips til, hvordan du fjerner mos, klipper i den korrekte højde og generelt vedligeholder din græsplæne, så den står skarpt og er til glæde for alle i husstanden.

Græsplænen er en essentiel del af din bolig. Det er her, ungerne boltrer sig om sommeren, når solen skinner, og det er her, du får en lille snert af naturen, uanset hvilken årstid vi befinder os i. Det modsatte kan dog være tilfældet, hvis ikke din græsplæne får den forplejning, den fortjener.

Er du i tvivl om, hvordan du sikrer, at din græsplæne har de bedste forudsætninger for at vokse sig sund og frodig? Herunder får du 3 tips, der sikrer dig en sundere og grønnere græsplæne, som er til glæde for alle familiens medlemmer.

Tip #1: Græsset skal slåes i den rigtige højde

Hvis du vil sikre, at din græsplæne er så sund som muligt, så bør du være opmærksom på, at du klipper i den rigtige længde. Du opnår en dybgrøn græsplæne, hvis du klipper græsplænen ned til en højde på omkring 5 centimeter. Køb en ordentlig plæneklipper, hvis klippehøjde kan justeres, så du er sikker på, at du når de 5 centimeter. Sådan en kan fås hos Printzlau.

Det giver samtidig græsplænen de bedste forudsætninger for at kunne klare sig i de tørre perioder, der typisk kommer om sommeren. Du kan med fordel give græsplænen et drys kalk, hvis du ønsker, at den opnår en grønnere farve, der generelt kendetegner en sund græsplæne.

Tip #2: Fjern mosset i plænen

Mos kan ødelægge en plæne, så derfor gør du klogt i at fjerne det løbende. Mos har de bedste betingelser for vækst i områder, hvor der er meget skygge. Har du generelt meget mos i plænen, kan du med fordel fjerne mosset og så nyt græs.

Herudover kan du drysse godt med fuglefrø udover de områder, hvor der er meget mos. Det vil lokke solsorte til, som er gode til at skrabe rundt i mosset med næbbet, når de skal finde frøene, hvorved det vil blive løsnet, så det ikke har så gode forudsætninger for at gro.

Tip #3: Lad bladene ligge vinteren over

De blade, der falder af træerne, når vinterens kulde begynder at nærme sig, kan du med fordel lade ligge. Det er selvfølgelig en god idé at samle dem op, hvis du skal slå græsset – men når du når det tidspunkt, hvor plænen ikke længere skal slås, kan du lade dem ligge.

Det gør ikke noget, hvis de først har været igennem græsslåmaskinens opsamler, så de er iturevne – det vil give dem en bedre forudsætning for at blive til muld, som giver næring til plænen over vinteren.

Sørg for at du fordeler bladene jævnt over hele plænen, så der ikke opstår svamp, fordi det ligger i bunker. Typisk vil det være omkring oktober, du slår plænen for sidste gang, så her kan du med fordel placere bladene på plænen.

Kategorier: Hus & Have

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.