Hvis du er i tvivl om, hvad træpiller er for noget, bør du læse med her. Træpiller anvendes som brændstof til eksempelvis et pillefyr, og det er en miljøvenlig måde at opvarme dit hus på. Her får du indsigt i alt, du bør vide omkring træpiller.

Træpiller anvendes som optænding i pillefyr, og de produceres af sammenpresset savsmuld og træspåner. De anvendes til opvarmning af eksempelvis huse, og de kan være lavet af gran, fyr og bøg, omend de også produceres af andre træsorter.

Træpiller betegnes som værende et CO2-neutralt brændstof, der ikke bidrager til at skabe drivhuseffekt, da det ikke ødelægger ozonlaget. Pillerne udleder den samme mængde af CO2, som det, træerne har optager i skoven. 

Det er derfor et miljøvenligt alternativ til eksempelvis fossile brændstoffer, som udleder meget mere CO2 og på ingen måde er et CO2-neutralt brændstof. Du kan derfor med fordel anvende et pillefyr, hvis du ønsker at gøre noget godt for naturen, samtidig med at du sparer penge.

Hvordan producerer man træpiller?

Træpiller bliver lavet af savsmuld og træspåner, der presses sammen. Før det kan bruges, skal det findeles i en hammermølle, hvorefter det varmes op, så det udgiver lignin, der er en form for polymer. Polymer er træets naturlige lim, som anvendes til at binde det savsmuld, der presses, sammen.

Træpillerne består derfor i langt de fleste tilfælde udelukkende af rene råvarer, der ikke er tilsat noget andet. Det er tilladt, at træpillerne indeholder op til 1 procent af limrester og andre tilsætningsstoffer, hvilket gør, at de stort set ikke forurener, fordi der er tale om et rent naturprodukt.

Hvad er idéen med træpiller?

Hvis du undrer dig over, hvorfor du bør bruge træpiller, er det, fordi det er et miljøvenligt alternativ til opvarmning med eksempelvis fyringsolie eller elvarme. Det er et brændstof, som bliver anvendt, når du skal fyre op i dit træpilleanlæg, og det frigiver næsten ingen affaldsstoffer, hvis man ser bort fra aske, som er en uundgåelig del af dét, at brænde noget af. Du kan få træpiller hos Hesselagerenergi.dk.

Den største fordel ved træpiller, set ud fra et miljøorienteret perspektiv, er, at de nærmest ikke udleder CO2, da det kræver, at man planter træer for at producere pillerne. Det er dog ikke det eneste, for du sparer også mange penge, når du anvender træpiller frem for andet brændstof.m og pålidelig handel.

Du gør altså ikke kun noget godt for miljøet, når du anvender træpiller, du gør også noget godt for dig selv og din pengepung, og du kan derfor med fordel fyre op i dit pillefyr. Det gør sig i særdeleshed gældende, hvis alternativet er, at du bruger elvarme.

Kategorier: Hus & Have

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.