Det kan fra tid til anden, være rart med lidt fornyelse. Nogle vælger at købe nye møbler, nyt tøj eller måske endda en ny bil. Andre vælger at maler eller opsætte tapet i de enkelte rum, for at give rummet en makeover, og samtidigt løfte humøret eller stemningen i rummet. Dette er en guide til dig der overvejer at opsætte nyt tapet i dit hjem.

Maling eller tapet?

Igennem 90’erne og frem til nu, har det været meget almindeligt at male hele huset hvidt. Tapet var et overstået kapitel for mange, og folk ønskede et clean look på deres vægge, og ønskede i stedet, at punkte op i vinduekarme og vægge i form af billeder i stedet, da dette nemt kunne skiftes ud. Tapeter er dog på vej ind igen. Vi ser i stor grad en stigning i hjem med tapeter på væggene, da dette giver en helt anden effekt til et rum. Nogle vælger den klassiske med murstenstapet eller stribet tapet, og andre vælger et mere vovet tapet. Det er stort set kun din fantasi der sætter grænser for, hvilket tapet du kan få sat op på dine vægge. Derudover er det blevet meget populært at sætte fx murstenstapet op på den ene af væggene i fx stuen, og male de andre i en simpel farve. Dette gør at rummet fremstår mere hjemmeligt og hyggeligt, men samtidigt holder det ’cleane’-look, som mange danskere ønsker.

Hvis du er i tvivl om hvilket tapet du skal vælge, kan du læse denne guide.

Opsætning af tapet

Det kan være lidt af en opgave at få tapetet til at sidde snore lige. Det kan derfor være en fordel at finde en udførlig guide, der viser præcis hvilke værktøjer og redskaber du bør bruge, så du ikke laver fejl, og skal til at pille det hele ned igen. Alternativt hvis du ikke ønsker at stå for opsætningen selv, kan du forholdsvist billigt få opsat tapet i din lejlighed eller i dit hus. 

Dette er netop fordelen ved tapet. En murer koster som regel en del mere, selv hvis det er en billig murer, hvis du vil have opsat fx en murstensvæg, i forhold til et tapet. Derudover tager et murstenstapet ikke nær så meget plads i rummet, men har stadig den fede struktur, som du måske ønsker.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.