Din mentale sundhed er vigtig for dit generelle velbefindende. Ved at træffe bevidste valg i hverdagen, der styrker din mentale sundhed, vil du stille og roligt få en bedre tilværelse. Få inspiration til, hvordan du gør, her.

Der er masser af tiltag, du kan inkorporere i din hverdag, som har en væsentlig betydning for dit helbred. Det er vigtigt, at du har en god mental sundhed, da det i sidste ende er det, der afgør din livskvalitet og dit generelle velvære.

Dog kan det ofte være vanskeligt at balancere en travl hverdag med ikke at skulle tilsidesætte sig selv og sine egne behov. Ofte vil det virke som en byrde at skulle tage var på dig selv, når du samtidig med at skulle aflevere og hente ungerne, sørge for at der er mad på bordet, gå på arbejde og alle de andre gøremål, der er med til at definere hverdagen.

Alligevel er det vigtigt – og du vil opleve, at du får mere overskud, hvis du tager dig godt af dig selv. Det vil samtidig styrke dine relationer til familie såvel som venner og bekendte. Få inspiration til, hvordan du får en velbalanceret psyke, der skaber de bedste forudsætninger for et godt liv med sunde relationer.

Masser af frisk luft

Vi mennesker er i tidernes morgen blevet skabt til at befinde os i naturen. Det er først de seneste 200 år, vi mere og mere har bevæget os ind i byerne, hvor det er sjældent, vi er i direkte kontakt med naturen, medmindre det er et aktivt tilvalg.

Det kan have konsekvenser for det mentale helbred. Sørg for at gå nogle lange ture i skoven, ved vandet eller på landet, hvor du har tid til at tænke over tingene, mens du får masser af frisk luft. Det vil have en positiv effekt på din psyke.

Motionér et par gange om ugen

Motion er nøglen til et sundt helbred – og en god, mental sundhed, der øger livskvaliteten. Ofte forbindes dét at dyrke motion med en sur pligt, der bare skal overstås. Sådan vil det i de fleste tilfælde også være i starten, men så snart du har vænnet dig til at dyrke motion et par gange om ugen, vil du opleve, at glæden ved det øgede energiniveau overskygger de gener, det medfører.

Læg kræfter i et velfungerende parforhold

Hvis du ikke har det godt i dit parforhold, kan det virke overskyggende på de fleste andre aspekter af dit liv. Det smitter af på dit velvære såvel som dine relationer, der vil kunne mærke, at der er noget galt. 

Sørg for at rette op på tingene, hvis du ikke er tilpas i dit parforhold. Det er ingen skam at tage til parterapeut, hvis du og din partner har problemer med kærligheden. I sidste ende kan det være dét, der øger din livskvalitet.

Spis sundt og sov ordentligt

Din mentale tilstand afhænger i høj grad af din fysiske sundhed. Sørg for, at du får sovet mindst otte timer hver nat uden afbrydelser ved at gå i seng på samme tidspunkt hver aften. Samtidig bør du spise sundt og generelt følge de anbefalinger, der er i kostpyramiden.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.