Føler du dig nedtrykt og i dårligt humør? Dagen kan virke uoverskuelig, hvis du har en depression. Svar på disse 4 spørgsmål og få svar på, om du bør opsøgt en psykolog.

De fleste mennesker oplever at være nedtrykte en gang imellem. De fleste oplever ligeledes, at denne følelse varer ved. Føler du, at du ikke er lige så glad, som du plejer at være, og har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen? Så kan det være, at du har en depression.

Det er en tilstand, der ikke er rar at befinde sig i, og i visse tilfælde er det en god idé at søge professionel hjælp hos en psykolog. Sådan en finder du her. Selvom du måske føler, det vil være en god idé at få hjælp til at håndtere dine følelser, kan det være svært at få det gjort. Der er dog visse signaler, du bør lytte efter.

#1: Har du svært ved at tale om, hvordan du har det?

Når man er deprimeret, er det helt naturligt at forsøge at skjule sine følelser. Det kan være, at du føler skam ved dem? Måske synes du bare ikke, at andre har behov for at vide, hvordan du egentlig har det. Uanset, hvad grunden er, så er det en dum idé at gå igennem den svære periode alene.

Hvis du ikke føler, at du kan tale om dine følelser, bør du overveje at opsøge en psykolog. I visse tilfælde kan det være en god idé, da her er tale om en professionel, der er uddannet til at lytte og hjælp – i modsætning til eksempelvis familie eller venner.

#2: Skifter dit humør mellem at være helt oppe og helt nede?

Hvis du skifter mellem at være glad og ked af det, uden der egentligt er en grund til det, kan det være et tegn på, at du er deprimeret. Du bør ikke være ked af det, hvis ikke der er grund til det. Ved at opsøge hjælp hos en psykolog kan du tale med, hvad det er, der gør dig ked af det, og sammen lægge en plan for, hvordan du får det bedre.

#3: Virker tilværelsen uoverskuelig, og kan du ikke se, hvordan du skal få det bedre?

Når man har en følelse af at være nedtrykt, kan det virke uoverskueligt bare at komme ud af sengen om morgenen. Det kan være fristende at blive liggende, men det er ikke nogen god idé – hvis du ikke kommer ud og mærker verden, får du ikke nye indtryk, der kan være med til at gøre dig i godt humør igen. 

#4: Har du oplevet en sorg inden for det seneste år?

Hvis du har oplevet en episode, der ændrer din tilværelse til det værre i løbet af de seneste 12 måneder, kan det være en god idé at søge hjælp hos en psykolog. Det kan være, at du er blevet skilt, et nært familiemedlem eller en ven er gået bort – eller noget helt andet. Det væsentlige er, at du vil have svært ved at komme igennem det alene.

Skal jeg til psykolog? Svar på disse 4 spørgsmål og få svar
Skal jeg til psykolog? Svar på disse 4 spørgsmål og få svar0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.