Jeg er nødt til, lige at slå et slag for linus maling her i bloggen. Nu har jeg efterhånden malet mange hjem og føler, at jeg kan tillade mig, at betegne mig selv som lidt af en maling-entusiast. Jeg har malet med Bilkas billigste plastikmaling og jeg har også malet med dyre, gode limmaling-typer, som klistrer til underlaget som var det smør. Men aldrig har jeg, og jeg gentager: ALDRIG har jeg malet med bedre maling end linus maling. Det uden tvivl min favorit. Og her nedenfor kan du få en fornemmelse af, hvorfor du fremover også skal vælge denne type og gøre din sjæl glad.
1 Linusmaling er det sunde alternativ
linus maling er en helt særlig form for maling. minus-maling baseret på ingredienser der ikke påvirker indeklimaet – det er altså et sundere alternativ for dine lunger og ikke mindst de som skal bo i de malede rum. Du kan blande farver som du ønsker indenfor Linus-mærket, men vær’ opmærksom på, at du ikke kan blande fx linolie-maling i. Linus-maling kan godt begynde at gulne med tiden, ligesom andre malingtyper, så derfor anbefales det, at man putter enkelte dråber ‘grå’ farve i som modvirker denne effekt. Du kan herudover også blande både vand eller andre ingredienser fra køkkenet direkte i malingen. Groft sagt består linus af: Linolie, vand, celluloselim (vegetarisk plantelim), schellack og naturlige pigmenter. Ganske enkelt !
2 Linus binder bedst
Linus-maling er en meget stærk limmaling, som ofte kan klare en enkelt påføring, men der anbefales stadig 2 lag. Derudover binder Linus-maling sig fast på stort set alle overflader. Du kan male direkte på gips, væv, puds, tapet eller træ uden at opleve problemer. Maler du ovenpå løs puds, nikotin- eller sodbeskadigede overflader, bør du dog bruge en primer for at sikre det bedst mulige resultat. Du kan påføre linus-maling med pensel, rulle eller sprøjte, for et ensartet og pænt resultat.
3 Omdan linus-malingen til spartelmasse
Du kan blande din linus-vægmaling med pimpestenspulver eller en anden form for sand, kalk eller cement, for en flot spartel-effekt. Du blander i hånden indtil du opnår den ønskede tykkelse og så er det ellers bare om, at røre grundigt rundt indtil farven er ensartet. Herefter kan du spartle præcis som du plejer og ovenpå almindeligt underlag. Ønsker at skabe en marmoreret effekt, kan du blande to spande i hver sin tone; altså en lys og en mørk. Sammenlæg disse to i en større spand og rør let. Herefter kan spartle og sammensmelte nuancerne direkte på væggen, mens forskelligheden i nuancerne skinner pænt igennem.
4 Et supplement til naturmaling
Naturmaling er det økonomiske valg til vægmaling. Naturmaling er ikke en limfarve, men den er fin og silke-agtig i sit udtryk. Naturmaling er åndbart og derfor også godt for dit indeklima, ligesom linus-maling er. Desværre er naturmaling ikke egnet til vådrum, men det er her linus kommer ind i billedet. Mal med linus i køkken og bad og spar penge ved, at male med naturmaling i de andre rum. Her kan det også være en fordel, at male med linus-maling på træværk, så du bevarer det gode indeklima.
0 Kommentarer