Der findes masser af forskellige kørestole, og det kan være vanskeligt at vælge den, der passer til netop dit behov. Her får du en guide til, hvordan du vælger rigtigt.

Når du skal investere i en kørestol, er der et hav af forskellige muligheder, du kan gøre brug af. Det kan være forvirrende at skulle vælge den, der passer bedst til dig. Der er dog heldigvis hjælp at hente. Vi har herunder samlet en række tips til dig, der i tvivl om, hvilken kørestol du skal vælge.

Til hvilke lejligheder skal du bruge kørestol?

Det er ikke alle, der skal bruge en kørestol til hverdag. Nogle har behov for altid at sidde i en kørestol, da de har gangbesvær eller er lammede, i mens andre udelukkende skal bruge en til særlige lejligheder. Du finder et stort udvalg af kørestole her.

Af samme årsag er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvornår du skal bruge kørestolen. Hvorfor har du behov for en kørestol, og skal den bruges hver dag eller til specifikke begivenheder? Hvordan skal den bruges, og hvilket terræn skal den bruges i?

Hvordan skal din kørestol transportere dig?

Når du har gjort dig nogle tanker om, hvordan din nye kørestol skal bruges, og hvor ofte du skal bruge den, har du nemmere ved at vælge. Det kan nemlig have betydning for, hvilken vægt kørestolen skal have. 

Vælger du en tung kørestol, kan det være svært at komme rundt i den til dagligt. Samtidig kan det være en fordel, hvis den har en motor, så du ikke skal bevæge dig med håndkraft, hvis du skal bruge den til hverdag.

Vælg en kørestol med de rigtige funktioner

En kørestol er ikke bare en kørestol. Nogle er helt simple uden særlige funktioner, imens andre har mere detaljerede funktioner, der letter brugen. Overvej eksempelvis, om du har behov for armlæn, nakkestøtte eller benstøtter, der kan justeres, så de passer til din krop.

Din kørestol skal være behageligt at sidde i for dig, så derfor er det vigtigt, at komforten er i orden. Det gælder særligt, hvis du skal bruge den til hverdag. Det kan samtidig være en god idé at investere i en siddepude, så du slipper for unødvendig belastning.

Kørestol: Sådan vælger du den rigtige

Opsummering af, hvordan du vælger rigtigt

Herunder får du en opsummeret liste over de punkter, du bør overveje, når du skal investere i din nye kørestol.

  • Hvilket formål har din kørestol? Skal den bruges hver dag eller kun ved særlige lejligheder?
  • Hvor meget må den veje? Stål vejer mere end aluminium, og det kan være en god idé at vælge en let kørestol, hvis du skal bruge den ofte.
  • Hvor stor må den være? Det er vigtigt, at din kørestol passer til de omgivelser, den skal bruges i. Skal du eksempelvis bruge den hjemme, nytter det ikke noget, hvis den er for stor til at komme igennem dine dørkarme.
  • Hvilke funktioner har du brug for? Du kan enten vælge en helt simpel kørestol uden nogle særlige features, eller du kan vælge en, der har benstøtter, nakkestøtte, motor og armlæn.

Dont speak or read danish? Go to www.handichelp.com for international help in this area.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.