Når du har det svært, kan det være en fordel at tale med en psykolog. Det er dog svært at vælge den rigtige. Se her, hvilke kriterier du bør vælge efter.

De fleste mennesker går igennem episoder, hvor det kan være fornuftigt at tale med en psykolog. Det kan være, at du føler dig nedtrykt, har været igennem en skilsmisse eller noget helt tredje. 

Bliv dig igen. Glad og fuld af livsglæde. Det fortjener du.
Bliv dig igen. Glad og fuld af livsglæde. Det fortjener du.

Uanset hvorfor du har behov for at tale med en psykolog, får du her en guide til, hvordan du vælger den rigtige psykolog. Husk, at det gælder mest om mavefornemmelse, når du først har fundet en psykolog.

Læs udtalelser af psykologen

Først og fremmest kan det betale sig at læse udtalelser fra tidligere patienter hos den psykolog, du overvejer. Hos Backontrack.dk kan du eksempelvis læse en lang række positive tilbagemeldinger fra patienter, der har fået det bedre efter konsultation hos selvsamme psykolog. 

Det giver en indikation af, at her er tale om en seriøs og god psykolog, som er vellidt blandt vedkommendes patienter. Det kan selvfølgelig være misvisende, hvis du udelukkende læser på psykologens egen hjemmeside, da det naturligvis er i hans eller hendes interesse at vise de positive reaktioner.

Derfor bør du også kigge på sider som Facebook, Trustpilot og Googles anmeldelser. Det vil være med til at give et objektivt indblik i, hvad tidligere klienter synes.

Vælg en psykolog, der er specialiseret i dine problemer

Der kan være mange grunde til at opsøge en psykolog. Den ene grund er ikke bedre end den anden, men det kan være med til at hjælpe dig i retning af, hvem du skal vælge. Hvis du eksempelvis lider af PTSD, bør du vælge en, der er specialiseret i behandling af lige netop PTSD-patienter.

Lider du af en mild depression, bør du kontakte en anden psykolog, der har speciale på lige netop dét område. Generelt kan du få en henvisning hos din læge, men typisk vil det ikke være til én bestemt psykolog. Derfor bør du selv undersøge markedet og finde en, der kan hjælpe netop dig.

Det er sundt at smile. Kom til bunds sammen med din psykolog og få det bedre.
Det er sundt at smile. Kom til bunds sammen med din psykolog og få det bedre.

Gå efter din mavefornemmelse

Når du har fundet en psykolog, som du synes, lyder fornuftig og matcher dine kriterier, bør du overveje en konsultation her. Den første konsultation er ikke ensbetydende med, at hele dit forløb skal foregå her.

I stedet kan du starte med en enkelt konsultation, hvorefter du kan vurdere, om det er noget for dig. Der kan være mange grunde til, at du ikke klinger med en person, og generelt er det vigtigt, at du føler dig tryg og fortrolig med vedkommende.

Derfor bør du lytte til din mavefornemmelse. Hvis du ikke selv fornemmer et match, bør du vælge en anden. Det kan være altafgørende for, hvor meget du får ud af dit forløb, hvis du ikke føler, at du kan åbne op eller klinger med den person, der skal hjælpe dig.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.