Skal du til psykoterapeut, er det vigtigt, at du har valgt den rigtige. Det kan du gøre på mange måder, men det er ikke alle måder, der passer til alle. Det handler om at finde den metode, der virker for dig. I denne artikel får du en række forslag, du kan gøre brug af, når du skal vælge den rigtige psykoterapeut.

En psykoterapeut er en terapeut, der hjælper dig via samtaleterapi. Det er en metode, der blev opfundet af Freud, som sidenhen er blevet videreudviklet til forskellige grene. Derfor handler det langt hen ad vejen om at vælge den form for psykoterapi, der virker for dig.

Herunder følger en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af, når du skal vælge den rigtige psykoterapeut. Det hele afhænger af, hvilke udfordringer du ønsker at få løst, ligesom der naturligvis også skal være et match mellem jeres personligheder, så du føler dig tryg.

Vælg ikke den første psykoterapeut

Det er ikke altid nogen god idé at vælge den først og bedste psykoterapeut, du falder over. I mange tilfælde skal du prøve nogle forskellige af, før du finder en, som matcher det, du ønsker. Det er samtidig heller ikke altid, du på forhånd ved, hvad du ønsker.

Derfor kan det være en god idé at prøve nogle forskellige af, før du vælger den terapeut, der skal hjælpe dig med at løse dine udfordringer. Det er vigtigt, at det er en, du føler dig tryg ved, hvis du skal lykkes med terapiformen, da du skal dele ud af dig selv.

Sådan finder du en psykoterapeut

Når du skal finde en psykoterapeut, er der forskellige metoder, du kan tage i brug. Det kan være, at du bliver henvist til en eller får anbefalet en, hvorfor det bedste, du kan gøre i denne situation, er at henvende dig til vedkommende.

Det kan også være, at du hellere vil finde en på egen hånd, hvilket du kan gøre via forskellige fremgangsmåder. Det nemmeste, du kan gøre, er at søge efter en. Leder du eksempelvis efter en psykoterapeut, der kan hjælpe dig af med stress, kan du indtaste søgeforespørgslen ‘stressbehandler’ i Google efterfulgt at den by, du bor i. 

Det burde give dig en række resultater, som du kan undersøge nærmere. Der er mange gode grunde til at søge efter psykoterapeuter i Google, da det kan give dig en lang række resultater, som du kan undersøge nærmere på egen hånd.

Hvornår ved du, at du har fundet den rigtige?

Du kan naturligvis ikke blive ved med at prøve forskellige psykoterapeuter af, hvorfor det er en god idé at beslutte dig, når du har besøgt omkring tre. Det vil give dig en god indsigt i, hvad du kan forvente.

Hvis du føler, at du har fundet den rigtige i første forsøg, er der naturligvis heller ingen grund til, at du bliver ved med at lede efter andre – du kan sagtens være heldig at finde en, som du matcher med i første forsøg.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.