Det anslåes at cirka 10% af alle børn har problemer med sanseintegration. De har altså i højere eller lavere grad problemer i hverdagen som hæmmer dem.
Dårlig sanseintegration resulterer som regel i langsommere udvikling hos barnet, hvilket ses i form af tale, evnen til at interagere med andre, mangler i finmotorikken og meget mere. Det kan altså have både fysiske og sociale (herunder psykiske) konsekvenser hos børn hvis de oplever problemer med sanserne.
Det gode er dog, at du kan gøre noget aktivt for at styrke dit barns sanser. Der findes en række webshops som sælger sansestyrkende produkter til private såvel som erhverv. På disse shops kan du ofte købe sanseintegrationsfremmende produkter, til alle sanserne, og du vil oftest have mulighed for at sortere efter den enkelte sans, så du ikke behøver at være ekspert, for at købe produkterne til dit barn eller en du har kært.
Hvis du som forældre eller bekendt hjælper aktivt med at fremme sanserne, enten ved hjælp af professionelle værktøjer eller aktiv leg med sansestimulerende produkter, vil det i mange tilfælde ikke kunne mærkes på barnet når det vokser op. Det er altså ikke sådan, at bare fordi barnet fx har problemer med motorikken, så varer det hele livet.
Voksne og sanseintegration
Voksne som har problemer med sanserne, kan også få stor gavn af at arbejde med sansefremmende produkter. Selvom det generelt er sværere at ‘lære en gammel hund nye tricks’, vil der være meget livskvalitet og glæde at hente ved at rykke sig på dette område. Der er altså god grund til aktivt at arbejde med sanserne, selvom man først begynder som voksen.
Jo senere jo længere tid vil det dog oftest tage, før man ser rigtigt store forbedringer.
0 Kommentarer