Det kan være dyrt at anskaffe sig et kørekort, og i de fleste tilfælde kan det koste op imod 12000 kr. Priserne på kørekort er dermed steget gevaldigt, men der kan være penge at spare, hvis man ønsker dette og gør det korrekt.

Hvordan sparer man penge på sit kørekort og hvilke tips og tricks er der til personer som er i gang med at tage et kørekort?

Vælg den rigtige køreskole

De fleste køreskoler er mindre selvstændige virksomheder, som består af en eller få kørelærere. Det betyder for dig, som endnu ikke er gået i gang med at tage kørekortet, at der kan være penge at spare. For modsat store firmaer, er der som regel chefen du får fat på, når du ringer til køreskolen. Du har derfor større chance for at kunne forhandle en bedre pris end den vejledende pris, der står på hjemmesiden.

Hvis det ikke lykkedes for dig at få en bedre pris, fra en køreskole i nærheden af dig, så prøv 2-3 stykker mere ind til det lykkedes.

Træning, træning, træning

Det er dyrt at tage til både teori- og køreprøve, det er derfor vigtigt at bestå første gang, hvis du ønsker at skaffe dig selv, et så billigt kørekort som muligt. Du kan spare mange penge på at være helt forberedt og klar. Hvis du er i tvivl om teoriprøven kan du læse op på denne på en række sider online. Den køreskole du ender med at vælge, har som regel også nogle resourcer og guides til hvordan du kan forberede dig bedst muligt.

Hvis du er nervøs for om du er klar til selve køreprøven, kan du altid konsultere med din kørelære, som vil være i stand til at vurdere, om du har brug for en køretime eller to mere. Det vil være billigere i sidste ende, at tage en ekstra køretime før din køreprøve, hvis du ikke er helt klar til denne.

Der er altså en række ting du kan gøre, for at få et så billigt kørekort som muligt.

Et bonustip

Hvis du efterfølgende, når du har bestået dit kørekort, er så priviligeret at du kan gå direkte ud og købe en bil, er der nogle ting du bør være opmærksom på. Du bør altid tjekke bilens nummerplade før du køber bil. Bilen kan nemlig både være efterlyst af politiet og der kan være fusket med kilometertallet.

Det gælder ved enten du køber en brugt bil hos en privatperson eller hos en brugtbil forhandler.

Kategorier: Blandet

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.